"Fent, fent a tömbök. Déli fényben állnak.
Az én szívemben boldogok a tárgyak."

Nemes Nagy Ágnes: Tárgyak



2011. május 29., vasárnap

Madársereg

A sok szép fonal mostanra formát öltött. Kellett még hozzá egy kis ez, meg némi az kiegészítőként, úgy mint gombok, filc szárnyacskák, fagyöngyök. Sok-sok számomra kedves csecse-becse.

Az ihletet innen szereztem. Sokan ismerjük és szeretjük Attic24 blogját és munkáit. Ezeket a madárkákat nem is tudom milyen régen kiszemeltem nála. Most végre elérkezett az idő, hogy elkészítsek néhányat közülük. Nagy élmény volt játszani a színekkel, keresgélni a megfelelő kiegészítőt, variálni, kombinálni a számtalan lehetőséget. Azt hiszem nem ezek voltak az utolsó madárkát, amik nálam készültek.

Úgy terveztem, hogy holnap reggel indulnak Mosolyországba, de nem egészen így alakult a dolog. Borókám meglátva ezt a kis madárhadat, igen megszerette őket. Egyet választott is közülük, így négyen maradtak. Ám nem sokkal ezelőtt olvastam Karinánál egy másik felhívásról, ahol szeretettel fogadnak madarakat és madaras kiegészítőket. Ennek okán megfeleztem négy madárkámat és jut is, marad is alapon kettőt Meseház részére is juttatok.

Úgy tűnik, hogy május hava számomra szinte csak adományozással telt, már ami a kézimunkázást illeti. De nem bánom, sőt nagyon örülök neki, hogy amivel szívesen foglalkozom, azt nehezebb sorsú emberek, főleg gyerekek javára fordíthatom.

Következzenek a madarak éjszakai fényben:



A kis sutaságát némelyik a szivacskockáknak köszönheti, amit tömőanyagul használtam. Ettől lett egyik-másik olyan egyenetlen. Nem volt igazán szerencsés választás, de más tölteléknek valóm nem volt itthon.

3 megjegyzés:

Marcsimami írta...

Gratulálok a nemes szándékhoz, célhoz!
Nagyon kedvesek, szépek ezek a madárkák. Biztosan nagy örömet szerzel velük új-, kis tulajdonosaiknak. :)
- Már én is régóta szemezgetek velük, de eddig nem volt komolyabb inspirációm. (Öncélúan meg minek?) De talán most...

Karina írta...

De szép kis madarak! Aranyos vagy, hogy ide is, oda is juttatsz a lelkedből :)

Jutka írta...

Vidám, színes madarak.
Szerencsére sok madárkát horgoltál így jut is marad is:)