"Fent, fent a tömbök. Déli fényben állnak.
Az én szívemben boldogok a tárgyak."

Nemes Nagy Ágnes: Tárgyak



2011. május 4., szerda

A koktél

Örülök, hogy volt kedvetek egy kicsit játszani és tippeltetek! Tény és való, hogy ez a koktél pépesített kivire emlékeztet. Éppen emiatt a hasonlóság miatt gondoltam, hogy rákérdezek ti is így találjátok-e. A színe valami csodálatos üdeséget áraszt, nem beszélve a vitamindús tartalomról. Mondhatnám, hogy ez az egyik kedvenc színem, de nagyon sok kedvenc színem van, ezért nem lenne igaz. No, nem húzom tovább az időt. A megfejtés:


Ez egy zöld turmix, ami teljes értékű táplálék,  tele vitaminnal és enzimmel. Könnyen és gyorsan elkészíthető és nem utolsó szempontként igen kellemes ízű. Ez nagyrészt az almának köszönhető.
Meglepő volt számomra, hogy elfogyasztása után 5-6 órán keresztül nem éreztem éhséget, és szinte egész nap nem kívántam sem édességet, sem kávét. Pedig mindkettőnek szenvedélyes hódolója vagyok. 
Az általam készített turmix az alábbi összetevőket tartalmazza: 3-4 db csalánlevél, pitypang 5-5 szára és levele, 3 szál pásztortáska, ezeknek zsenge hajtásai, 1 db vajretek, 2 db közepes alma héjastól és kb. 1 dl lúgos víz.  Mindez jó alaposan összeturmixolva. Így zöldséges gyümölcspépet kaptam, ami tízóraira elkanalaztam. Több víz hozzáadásával ivólé nyerhető.Ezek az összetevők tetszés szerint módosíthatók. A variációk száma szinte végtelen. A növények gyógyhatásának érdemes utánanézni fogyasztás előtt.

3 megjegyzés:

Marcsimami írta...

Szuuuupeeeer, ki fogom próbálni!
Köszi az ötletet. :)

Vike írta...

Ez aztán a koktél! :) Ezekre az összetevőkre nem gondoltam volna. Gyakran iszol ilyesmit, vagy ez volt az első alkalom?

Piszke írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.