"Fent, fent a tömbök. Déli fényben állnak.
Az én szívemben boldogok a tárgyak."

Nemes Nagy Ágnes: Tárgyak



2011. február 28., hétfő

Európai Év Fája

Egy közvetett ismerősöm levelét továbbítom. Aki meghívva érzi magát,  bátran voksoljon!

"Kedves Kollégák!

A letenyei Városi Könyvtár közvetlen szomszédságában található városunk jelképe, a több száz éves platánfa. A Letenyéért Közéleti Egyesület az Andrássy-kastély parkjában található fát nevezte 2010-ben évben az „ÉV FÁJA” díjra, melyet el is nyert.
Ezáltal 2011-ben indulhatott az Európai Év Fája versenyben. Február 8. és március 6. között nyilvános szavazáson dől el, hogy a benevezett 5 fa közül melyik nyeri el az Európai Év Fája kitüntető címet.
A nevezett fák: Magyarországról a LETENYEI PLATÁN, Bulgáriából szintén egy platán, Csehországból és Szlovákiából egy-egy tölgy és egy hársfa Romániából. Ezek a fák nemcsak koruk és megjelenésük miatt érdekesek, de a hozzájuk kapcsolódó történetek legendák is figyelemre méltóak. Közös bennük, hogy az őket nevező közösség számára különösen fontosak, s az idők során településük szimbólumává váltak. Aki szeretné, hogy a magyar versenyző, a LETENYEI PLATÁN nyerjen, kérjük  látogassa meg az Európai év Fája weboldalát és szavazzon:

A szavazás gombra kattintva a szavazó által megadott e- mail címre küldenek egy szavazás érvényesítő linket. Egy e-mail címmel összesen csak egyszer lehet szavazni
  



                                                       Köszönettel:

Városi Könyvtár dolgozói"


Nincsenek megjegyzések: