"Fent, fent a tömbök. Déli fényben állnak.
Az én szívemben boldogok a tárgyak."

Nemes Nagy Ágnes: Tárgyak



2011. február 12., szombat

Az egyszerűség jegyében

átöltöztettem a blogomat. A kezdetekkor is hasonló stílusú volt. Mindig is vonzó volt számomra a Minima háttér. Ahogy elkezdtem a munkáimat itt megjelentetni, felébredt bennem a vágy,  hogy színek és minták keretezzék azokat, de mindig ott motoszkált bennem az érzés, hogy ez így sok. Nem is találtam rá az "igazira" a kész sablonok között, ami a legmegfelelőbb lett volna számomra, így meghoztam a döntést. Az elhatározás már egy ideje megszületett a puritánabb megjelenésről, és ma sikerült tennem is az ügy érdekében. Íme... Számomra sokat jelent, hogy a kép, amit ha nem is napjában, de hetente többször látok, és emellett a magaménak vallok, összhangban legyen az érzéseimmel, a hangulatommal, a belső ritmusommal. Ez a mostani a semlegességével megfelel ennek a célnak, azontúl békét, nyugalmat, harmóniát sugall... Épp jó, épp nekem való.

S hogy valami kézimunkáról is említést tegyek az egyszerűség jegyében: új kezdést próbáltam ki ma (Old Norvegian cast-on) egy Borókának készülő tunika kapcsán. Előnye, hogy rugalmas, és viszonylag haladósan lehet vele felszedni a szemeket. 

Így készül:

És ilyen eredményt ad: (a képre kattintva másik videofelvétel található a kezdésről)

 

2 megjegyzés:

Zsófi írta...

Nekünk alsóban ezzel a módszerrel tanították a szemfelszedést. :-D

Piszke írta...

:D Engem a nagymamámtól tanult szemfelszedésre emlékeztet... az eredmény ugyanaz, de a videón másként tekeri a bal kezével a szálat. Érdekes! :)