"Fent, fent a tömbök. Déli fényben állnak.
Az én szívemben boldogok a tárgyak."

Nemes Nagy Ágnes: Tárgyak



2010. augusztus 28., szombat

Régi vágyam...

teljesült ennek a nyakláncnak az elkészültével. Nem volt merszem belekezdeni, mert ennyire vékony fonallal még sosem dolgoztam. Egy újabb "nekem ő az első" élménnyel lettem gazdagabb. (Hm... ez kapásból nem igaz - mert volt két pár fülbevaló, amit hímzőfonalból horgoltam, de saját kútfőből, szabadon, az más volt). Ennek megfelelő jegyeket hordozhat magán, de - magamat ismételve, visszautalva a címre - nagyon-nagyon vágytam rá. Itt találtam és azonnal megfogott a természetes szín, a forma, és úgy összességében az egész. Időm sem adódott hozzá elegendő, de ez tévedés volt, mert a virágok többségét - egy kivétellel - a tegnapi nap során vonaton Pest felé utazva elkésztettem (ez időre átszámítva 40 percet jelent). :o nem semmi... Azt hittem, hogy hetekig fogok rajta dolgozni, mire egy ilyen aprólékosnak tűnő művel elkészülök. Ezzel szemben az összeállítás és a pántok meghorgolása hozzávetőleg fél óra volt. Összességében könnyű, gyorsan elkészíthető projektről van szó. Bátran ajánlom mindenki számára, aki szimpatizál vele és birtokolja a láncszem horgolás és a három ráhajtásos pálca készségét. :)

 

 

 
Az eredeti modell valószínűleg merevebb fonalból készülhetett, mert úgy látom, hogy jobb tartása van, mint az enyémnek. Vasalással próbálok javítani majd ezen a helyzeten, de az is lehet, hogy kikeményítem. Nagyon jó módszerem van keményítésre (nyers burgonya felhasználásával), szerintem jót fog tenni neki.

5 megjegyzés:

Macus írta...

nekem nagyon tetszik. :))

zsoka írta...

Nagyon szép lett!:-)

Piszke írta...

Köszönöm mindkettőtöknek! Számomra fontos a véleményetek. :)

Karina írta...

Már én is kinéztem ezt a nyakbavalót, csak nem voltam elég kitartó és kevés virágot készítettem el. De ebben is az tetszik a legjobban, hogy egyszerű, mutatós, de nem hivalkodó. Illik hozzád szerintem. Csodaszép fonalat küldtél Jandónak, festesz mostanában fonalat? Rég nem jártam a meskán, megyek, utánadnézek :)

Piszke írta...

Karina, a kedves szavaidat köszönöm! Azt hiszem néhány dologban egyezik az ízlésünk. Talán többen is, mint gondolnánk és bízom benne, hogy adódik majd lehetőség kettőnk számára, hogy erről élőben is meggyőződjünk. :)

Fonalat festek a mai napig is, de nem eladásra, így a Meskán nem fogsz megtalálni. A történtek után úgy döntöttem, hogy a hozzám közelállókat bármikor szívesen megajándékozom, esetleg csere is szóba jöhet, de nem űzöm "üzleti" szinten a dolgot.