"Fent, fent a tömbök. Déli fényben állnak.
Az én szívemben boldogok a tárgyak."

Nemes Nagy Ágnes: Tárgyak



2010. július 19., hétfő

Sok mindenről (frissítve)

A festés végét ért, de maradt még tennivaló bőven. Sok minden visszakerült régi helyére, de szabadjára engedtük a fantáziánkat és néhány újító ötlet merült fel, amitől az én drága jó párom néha padlót fog, de most jól vette az akadályt. Vagy az újító ötleteim voltak számára is elfogadhatóak vagy csak szimplán most rajta volt a sor, hogy engedjen. Ennek eredményeként a hálószobánkba és a konyha egyik szegletébe új bútort fog készíteni, álmaimat megvalósítandó. 
Néhány pillanatkép az elmúlt hétről:

 
Magad uram, ha...

Piros, zöld, sárga... Nnnna, ebből mi lesz??? Nekem határozott elképzelésem volt, s ekkor még nem látszott, hogy sikerül-e elérni a megfelelő árnyalatot.
Ezt a fázist nagyon élveztem. Nem lehet betelni a színek keveredése közben keletkező rajzolattal... 

 S úgy tűnik Boróka is örökölte a hajlamot



 

 
 Mivel a konyha, az étkező és a nappali egy légtérben van, szükségét érzem annak, hogy valami megtörje ezt a teret. Általában a konyhának eltérő színe van. Most halvány mogyoró szín volt a cél, amit a sok-sok keverés közepette sikerült eltalálni. Éppen olyan lett, amilyennek megálmodtam.

 
 Közben a nyár megérlelte nemcsak gyümölcseit, hanem virágait is.

 
 Ma délután Boróka alvásidejében nekiálltam egy 5 perces szoknyának. Nekem jóval több időbe tellett elkészíteni. Később belinkelem a forrást, most már nincs hozzá erőm.

 
 Amíg a szoknyát kiöblítettem, addig Boróka felébredvén, egy maréknyi anyagfoszlánnyal örvendeztetett meg. Saját bevallása szerint ő is szoknyát varrt. Nekem még nem sikerült belelátni azt, amit neki.Azért próbálkoztunk a szeletkék hasznosításával.

 
 Tangramnak mindenképpen alkalmas a dolog. :)

 
 S végül az egyik folyamatban levő kötésem közül: Moonlight Sonata Shawl (Holdfény szonáta). Megközelítőleg 85 %-os készültségben van.Egy ideje készülök rá, hogy ebből a kobaltkék fonalból kendőt kössek. Nagyon szeretek farmerban járni - legyen szoknya vagy nadrág, mindegy. Ez a szín és talán a minta is jól illeszkedik ehhez a viselethez.

 

Ma sikerült feladnom a Szeretetvarázs takarókhoz készült blokkokat: mind a horgolt, mind a kötött változatot. A kötött blokkokat nem fotóztam: 6 db piros színű lusta kötéssel készült 15 x 15 cm-es blokk volt. Már nagyon restelltem, hogy hetek óta elkészült és nem jutottam el vele a postára, így ma iziben elküldtem az összeset.
 Közben a helyi nyári napközis játszóház előkészítésén dolgozom. Már hatodik éve kerül megrendezésre itt nálunk, a Plébánia épületében és udvarán. Úgy tűnik másodmagammal fogjuk megvalósítani, valamint maroknyi alkalmi segítővel. Az elmúlt hat év alatt felcseperedett velünk egy generáció. Hat éve óvodás gyerekekkel kezdtünk, akik mára felső tagozatos kis diákok lettek. Számukra már több lehetőség nyílik a nyári szünet hasznos eltöltésére. Mivel az óvodás gyerekek szülei számára a legnagyobb segítség a játszóház (ugyanis községünkben teljes egy hónapra bezárnak az óvodák), ezért idén indokoltnak látszott a korhatárra jobban tekintettel lenni. Nagy izgalommal gyűjtögetem a körjátékokat - amit a mai gyerekek szinte már nem is ismernek -, mondókákat, eszközöket, alapanyagokat.

 



4 megjegyzés:

Macus írta...

Nem irigyellek a felújítási munkáért, de az eredményért igen!

Marcsimami írta...

De jó, hogy Ti már elkészültetek! :-))) ...én még előtte állok a nagy renoválásnak.
Nagyon szép ez a készülő csipkekendő!
Nekem hasonló színű, vastag kecskegyapjú fonalam van, amiből valamilyen egyszerű mintázatú, (vagy minta nélküli) russztikus pulcsit szeretnék kötni.
Ha van ötleted, kérlek segíts. :)

Tündérlátta írta...

Olvasni is sk volt, nehogy végigcsinálni!!

Piszke írta...

Bizony jó, hogy már múlt időben beszélhetünk róla. :)
Marcsi, van néhány kardigán mintám elmentve, ha az megfelel, akkor szívesen küldök néhányat. Talán pulcsi is akad...