"Fent, fent a tömbök. Déli fényben állnak.
Az én szívemben boldogok a tárgyak."

Nemes Nagy Ágnes: Tárgyak



2011. május 28., szombat

Bevásárlószatyor leírás



Többek kérésére leírtam az előző bejegyzésben szereplő szatyor elkészülésének menetét lépésről-lépésre. Az alább található gombra kattintva - elvileg - letölthető. Ha mégsem, akkor jelezzetek, legyetek szívesek! Néhány bevezető gondolat:

Többször jeleztem már, tanuló vagyok csak a horgolás terén. Ezért elképzelhető, hogy nem szakszerű a leírás megfogalmazása, sőt még az is, hogy néhol hibázik a dolog. Ez lehetséges, mert a szatyrok elkészülte után írtam le a menetét, így visszafelé gondolkodva lehet, hogy kihagytam, vagy összevontam lépéseket, esetleg a memóriámban nem jól rögzült a dolog. De mint tanuló, talán akad olyan aki számára hasznos lehet, ha megosztom azt, ahová eddig lejutottam. Mint a tutor rendszerben... 

A szatyrot, mint olyat, nem én találtam fel, sem a bevásárlószatyrot, sem ez a fajta lyukacsos, horgolt bevásárlószatyor nem az én fejemből pattant ki elsőként. Gyerekkoromban pótnagymamám hasonlót készített bedolgozóként, vékony nylonszálból. Az első találkozásom efféle hordozó alkalmatossággal kb. erre az időre tehető. Az elmúlt évek során sok hasonlót láttam és megtekintettem az inernet adta lehetőséggel élve, ahogy ezt sokan mások is teszik. A látottak alapján megszületett bennem egy elképzelés, amilyen formára vágyom, s ezt próbáltam elkészíteni. Ez egyfajta öszvér, aminek különböző részei emlékeztethetnek más kézművesek hasonló munkáira, de mivel nem másoltam, hanem pálcáról-pálcára magam ötlöttem ki, így hivatkozni nem tudok kire-mire, csak az emléklenyomatokra, ami bennem maradt.

A leírás a gombra kattintva letölthető:


Örömteli horgolást kívánok neked!

3 megjegyzés:

Erzsike írta...

Bár nem írtam korábban hogy tetszik a szatyor, de attól még így van! Gond nélkül sikerült letöltenem, átfutva a leírást, számomra világosnak tűnik. Nem valószínű hogy mostanában fog rá sor kerülni, de hogy majd igen, az biztos. Nagyon szépen köszönöm! :)

BKata írta...

Fú, nagyon köszi!!!! Remélem, hamarosan küldhetek majd képeket neked!

kinga írta...

Én is köszönöm a leírást, ahogy időm engedi, elkészítem, s küldök képet róla!