"Fent, fent a tömbök. Déli fényben állnak.
Az én szívemben boldogok a tárgyak."

Nemes Nagy Ágnes: Tárgyak



2010. szeptember 1., szerda

Minden bizodalmam... - reloaded

belétek helyezem. Évekkel ezelőtt elkezdtem egy tűgobelint hímezni leszámolható minta alapján, amihez egy kedves Erdélyből való ismerősöm segítségével jutottam hozzá. A mintáját az idők során elveszítettem, mégis nagyon szeretném befejezni. A kép címe eredetileg Despartia (Állomás?) volt, de találkoztam vele már 'A csók' néven is. Nagyon örülnék, ha elkészülne, ezért mindennemű segítséget örömmel fogadok, ami a mintához való hozzájutásban segítségemre lehetne. 
Az eredetijét nem találtam most a neten sem, de ha megtalálom mutatom. A képen egy kislány látható, aki a vonat ablakán kihajol, a peronról pedig fiú kapaszkodik az ablak peremébe, a kislány felé nyújtózva. Talán az is segítene, ha a romániai cég nevét tudnám, aki ilyen egységcsomagokat forgalmaz.

 

 No, a kép maga ehhez hasonló, mint ami a Mola gobelinnél találtam, annyi különbséggel, hogy az itt látható - úgy tűnik - leegyszerűsített grafikával bír, de az is lehet, hogy tévedek. Minden esetre a méretek sem egyeznek..



Egy újabb változat:

... és ő az enyém:
Mondhatnánk, hogy mindhárom ugyanaz, de a színfelosztás, a kidolgozottság és főként a méret (tűpontok száma) nem ugyanaz.
 Hálás vagyok, mindannyiótok segítségéért! Már a jelentését is tudom, köszönöm! De, jó! :) Itt találtam rá. Már csak a megrendeléssel kell megküzdenem...

5 megjegyzés:

Annamari írta...

http://www.rogoblen.ro/detalii/113/
és azt jelenti: "elválás".

Unknown írta...

Nem tudom jó e az ötlet, de van egy román gobelines oldal. Hátha megtalálható lesz amit keresel. www.hudemas.ro

Piszke írta...

Köszönöm a segítséget! Így már biztosan könnyebb lesz. :)

Annamari írta...

http://www.claudia-goblen.ro/shipping.htm

Piszke írta...

Köszönöm, az oldalon eligazodtam, csak a 15 Eu (4300 Ft) postaköltséget sokallom az 1500 Ft-os anyagár mellett.