"Fent, fent a tömbök. Déli fényben állnak.
Az én szívemben boldogok a tárgyak."

Nemes Nagy Ágnes: Tárgyak



2010. augusztus 26., csütörtök

Pakkot kaptam

A képen látható kis csomagocskát kaptam a napokban. Olyan dolog ez, ami nem ajándék, de mégis az... annyi az eltérés, hogy közvetett módon kapom magamtól: megajándékozom a környezetemet egy kis odafigyeléssel, ami globálisan visszahat rám. Ez a visszahatás maga az ajándék. 
A pakk tartalma 8 kg mosószóda, 2 csomag folttisztító só, 5 liter mosogatószer (szigorúan foszfátmentes, könnyen és maradéktalanul lebomló termékek), nagy mennyiségű boríték (mivel tetemes mennyiségű postai forgalmat bonyolítok), talpas irodai tároló, post-it (ezek újrapapírból készültek), grafit és színes ceruzák, ízléses natúr csomagolásban (akár ajándéknak is), sövénykúti kecsketej szappan, immár a megszokott tejsavós, joghurtos és levendulás mellett sárgarépás, csalános és körömvirágos kivitelben.
 Népszerűsítő kampányt folytattam az elmúlt hetekben, kihasználandó a számtalan szülővel való találkozás lehetőségét. Elsőre olybá tűnhetett számukra, mintha MLM "ügynök" lennék, mert akkora vehemenciával kampányoltam a környezet védelme mellett, hogy sokak számára gyanakvásra adhatott okot (hja' ez már máskor is megesett velem). Ez esetben egyszerűen átlátható jelenségről van szó, lévén bárki számára elérhető a forrás itt, nem szükséges rajtam keresztül vásárolni. Bátran buzdítok mindenkit, hogy próbálja ki, éljen ezzel a több szempontból is hasznos lehetőséggel: pénztárcabarát, környezetkímélő, ...

A szappanos világgal kapcsolatban sikerült némi tapasztalatra szert tennem, de ezt a bejegyzést most félbe kell hagynom... amint időm engedi lesz folytatás szappan ügyből kifolyólag is.

 E

 

 

 

1 megjegyzés:

Ildifolt írta...

Zöldboltot a kedvencek közé tettem, bármikor megtaláljam.
Köszönöm!