"Fent, fent a tömbök. Déli fényben állnak.
Az én szívemben boldogok a tárgyak."

Nemes Nagy Ágnes: Tárgyak



2010. április 5., hétfő

Tavasz, virágok, mese, befejezés...

A címben szereplő első három kulcsszó ihlette az utolsót. Egyszóval volt egy kis időm és nagy lelkierőm befejezni az elkezdett tunikát Borókámnak. Miközben horgoltam, a tv-ben végignéztem Hans Christian Andersen életéről szóló film két részét, s ezalatt a két rész alatt el is készült a horgolmány. Mesés légkörben horgoltam, így erős mesebeli ihletettség hatása alatt álltam. Érdekesség, hogy az érzelmek egyfajta lenyomatot hagynak nemcsak a lelkemben, hanem a munkáimon is. Ahányszor ránézek majd ezentúl erre a felsőre, ez a mesevilág fog felidéződni bennem. Mennyire szeretem ezt az érzést... :)







A minta Anji Beani ötlete alapján került átdolgozásra.

Az ünnepre - mi lányok - színes virágokat készítettünk, hogy a szerény nagyheti barkánkat virágba öltöztessük. Három generáció fogott össze és válogatta a színeket, formákat: anyukám, a pici lánykám és jó magam.

Volt játék és móka is ezekben a napokban. Kicsi pöttyöm énekelt és beöltözött:




Még egy érdekesség a kreatív termékekkel kapcsolatosan. A nagytakarítós-ablak pucolós történet közben derült ki, hogy a lehúzható matrica festék elnevezésű üvegfesték mégsem lehúzható. A gyerekszoba ablakán díszelgő pöttyös gomba úgy "odanőtt", hogy a levésése közben attól tartottam, hogy az ablaküveg bánja ezt a ténykedést. Sem a higítónak, sem a körömlakk lemosónak nem adta meg magát. Késsel és pengével kellett levésnem onnan. Azt hiszem, hogy legközelebb kihagyjuk ezt a hobbi terméket a dekorációs eszköztárunkból.



Volt néhány fonalrendelésem, így a festés sem maradt ki az elmúlt napok kellemetességei közül. A rózsaszín-zöld kombináció és a türkizek voltak most terítéken, valamint két különlegesség:





A fenti fonalak többsége csipkefonal, 2500 Ft-os egység áron (nekik már megvan a boldog tulajdonosuk) megrendelni, akár más színben is.

Most érkezett 100 % kasmír fonalam, nem tévedés: nem gyapjú, selyem és kasmír keverék, hanem valódi, 100 % kasmír. Az igazi ínyencségek kedvelőinek ajánlom! Valami hihetetlenül puha, lágy tapintású, selymes fényű. Ilyennel még nem találkoztam. Egyelőre festetlen állapotban vannak. Szívesen megfestem, ha megálmodod, hogy milyen színt szeretnél. A kasmír fonal ára lényegesen magasabb a merino és BFL fonalénál. Email-ben lehet a rendeléseket leadni, illetve érdeklődni a termékeimmel kapcsolatban.


9 megjegyzés:

zazálea írta...

Na, most kicsit össze vagyok zavarva. Piszke anyóca vagy Littleorsi vagy 2:1-ben vagy micsoda??? jaj nekem....

Piszke írta...

Jó kéjdést mondtál - mondaná a kicsi lányom :)
Szeretem a változatosságot. Röviden ezzel tudom indokolni. Bővebben itt nem megy.

Eta írta...

Aranyos lett a tunika. És édes a kicsi benne. :o)
(Ugye nem feledkeztél meg rólam?)

Eta írta...

Nem tudom, hova lett az előző bejegyzésem. :o( Azt kérdeztem, hogy ugye nem feledkeztél meg róla?
A kicsi nagyon aranyos a tunikában. Jól sikerül. :o))

Piszke írta...

Jajj, Eta kedves, pörög a fejem ezerrel... miről is? (pirulok)

zazálea írta...

Öööööööö, aha.
Annyit mondj, vettél tőlem táskát? :o)

Piszke írta...

Igen vettem, és nagyon szeretem. :)

Zsófi írta...

Újabban van két német kedvencem, szerintem, Neked is be fognak jönni:
http://naehkitz.blogspot.com/
és
http://buntenadel.blogspot.com/

Nem igazán tudok németül...

Piszke írta...

Ezek nagyon szuperek. Az első linken látható ruhák erősen inspirálnak rá, hogy megtanuljak varrni. :)
Köszi!