"Fent, fent a tömbök. Déli fényben állnak.
Az én szívemben boldogok a tárgyak."

Nemes Nagy Ágnes: Tárgyak2010. március 28., vasárnap

Laminária


Éjszaka leemeltem az utolsó szemet a tűmről, aztán éjjeli fürdőben részesült, majd hajnalban kifeszült a Lamináriám.A képen is látható 10-es tűvel fejeztem be annak érdekében, hogy a blokkolásnál szépen engedjen a széle.

Eredetileg a nagy méretűt szerettem volna elkészíteni. Olyan fonalat választottam hozzá, amiből van itthon bőven, hogy kedvem szerinti nagyságúra köthessem. Nekem a csillag minta nagyon monotonnak tűnt, aztán a Blossom chart sem hozta meg azt az élményt, amit vártam tőle. Mivel kicsit kényelmes, kicsit unalmas volt, ezért a tervezett 6 ismétlést módosítottam 4-re. Így kicsi kendő lett belőle.Hamarabb szerettem volna elkészülni vele, de a tervezett programjaim felborultak előre nem várt orvosi vizsgálatok miatt. Így két teljes nap kiesett, de volt olyan napom is, amikor 1 azaz egy sort tudtam lekötni. Igaz egy ilyen sor 15-20 perces menetet jelent. :)
Úgy terveztem, hogy megválok tőle és továbbadom, de Bogi lányom ismét lecsapott rá. Örülök neki, hogy örömet okozhattam vele a lánykámnak. A fonal színe Berci fiamnak is megtetszett. Talán egy mellényt köthetnék belőle, de nekem most nagyon "lányos"-nak tűnik ez a szín. No meg a fonal is vékonya hozzá.

Mielőtt belekezdtem a Lamiba, úgy éreztem, hogy egyfajta misztikus derengés lengi körül ezt a kendőt. Lehet,  hogy tévedtem, de az is lehet, hogy nekem nem ő a nagy Ő. Azért jó volt vele is megismerkedni, kellemes volt az időtöltés vele. Csak bátorítani tudok mindenkit, aki tervezi az elkészítését, hogy vágjon bele! Biztosan nem fog csalódni. :) Lehet, hogy valamikor a későbbiekben ismét megkötöm, de most további csipkecsodákra és kihívásokra vágyom.

Frissen lekerülve a tűről

Kis puha csomóban

Kifeszülve (Blokkolás alatt)

A pihentető csillagminta

Csipke szél :)

A büszke tulajdonos


Pille súlyát lebbenti a szél...


Laminaria shawl
Fonal: Uruguayi lace- Lime
Felhasznált fonalmennyiség: 7,5 dkg
Kezdés: 2010. március 18.
Befejezés: 2010. március 27.6 megjegyzés:

Kriszta írta...

Wow, nagyon szép lett és nagyon jól áll a büszke tulajdonosának :)

krókusz írta...

Szép, szép :-) viselje egészséggel a büszke tulajdonos!

Rózsaszín pöttyök írta...

Ezzel a mitikus megjegyzéseddel maximálisan egyetértek.
Érdekes a minta, de nem igazán kihívás...

Macus írta...

Szerintem is gyönyörű lett!! Én is szeretném megkötni majd.

Rózsaszín pöttyök írta...

Egyetértek azzal, amit a mitikusságáról írtál.
Szerintem sem igazi kihívás. Kétségtelenül érdekes és szép mintái vannak.

De nyilván az teszi nehézzé, hogy angol (és sokan nem beszélnek angolul), illetve sok kezdő is ezt szeretné elkészíteni. Kezdőknek nem biztos, hogy csipkekendőt ajánlanék...

peony írta...

Olyan jó olyan lamináriát látni színes fonalból, ahol a kontrasztos színek nem nyomják el a mintát!...