"Fent, fent a tömbök. Déli fényben állnak.
Az én szívemben boldogok a tárgyak."

Nemes Nagy Ágnes: Tárgyak



2010. január 14., csütörtök

A leleplezés

Szóval, így utólag azt gondolom, nem lett akkora nagy szám, mint amilyennek vártam. De azért ez megint csak az én "gyerekem", s mint ilyent, az ember nagyon szereti.
Ez kérem szépen egy edényfogó lenne, de lehet, hogy tényleg mosogatórongy lesz belőle. Jó kis pamut, így arra is alkalmas. Ami megtetszett benne és mókásnak tűnt, hogy a közepébe a 2010-es évszámot kötötte bele az ihlető. Aztán a linket elfelejtettem elmenteni és így magam rajzoltam le az évszámot. A tévedés ott volt, hogy én fordított szemekkel kötöttem bele a számokat, így nagyon keskeny lett és nem is domborodott ki a minta. Így lebontottam, kiötlöttem, hogy valószínűleg lustakötéssel kell a számot kötni. Ezután néhányszor elrontottam a mintát. Ezt pedig azért, mert a fonkáján ment a minta a színén minden szem sima (ugye a lustakötés már csak ilyen). Így a fél órásnak becsült munkából egy nap lett. De megszületett:



 





Nos, hát aki sikerült eddig felcsigáznom, attól elnézést kérek, mert az élmény nem lett olyan nagy. De én nagyon szeretem, mivel megdolgoztam érte és olyan kellemes tapintása van. Biztosan szívesen fogjuk vele 2010-ben a forró edények fülét.

2 megjegyzés:

Annamari írta...

Szép lett! sajnálom, hogy többször kellett lebontsd, de megérte, mert jól sikerült :-)

nöné írta...

Ami sk., az mindig nagyon kedves a szívnek, pláne, ha még meg is kell küzdeni érte! Azt kívánom, tegyen jó szolgálatot a forró fülek fogása közben, és védje meg a szorgos ujjaidat!