"Fent, fent a tömbök. Déli fényben állnak.
Az én szívemben boldogok a tárgyak."

Nemes Nagy Ágnes: Tárgyak



2009. december 13., vasárnap

Még egyszer!!!

Ma, ma, ma... megtört a jég! Borisunk belepisilt a bilibe. Igaz volt már egy riasztás valamikor szeptemberben, de az csak amolyan bilivel elkapott pisi volt. Amikor éppen pucérkodott a leányzó és anya szemfülesen kileste, hogy érkezik a pisi. Ezidő tájt így volt: - Anya, jött a pisi. - Vagyis, amikor már folyamatban volt a dolog, akkor szólt. Nagyon jól érezte magát a legpisisebb pelusban is eddig. Talán ez így lett volna még egy darabig, ha nem próbálkozunk egy kissé rámenősebben.
Napközben folyamatosan megy a "nagy lányok a bilibe/WC-be pisilnek" tréningező szlogen. Bár ebből is volt egy kis bonyodalom, mert a szopira is azt mondtunk, hogy nem kell már, mert nagy vagy. Így maradt a fokozás elve szerint nagy, de lehet még nagyobb.
Tegnap esti programunk volt játék pelus nélkül, a la natur. Hosszas játék után szaladt hozzám a gyermek, hogy gyorsan-gyorsan jön a pisi! :) Hmmm... már előre szólt. :) Szaladtam a biliért. Most először nagyon együttműködő volt Boró, és jó darabig ücsörgött a bilin. Hallgatózásra szólította a család minden egyes tagját, miszerint mindjárt hallani fogjuk, hogy hogyan csorog, de nem csorgott. Közben többször felállt, játszott, visszaült, ha érezte, hogy jön. De nem lett produktum. Láttam, hogy fokozatosan veszít a lelkesedéséből. Végül már kényelmetlenné is vált a dolog számára. Aki próbálta már, tudja, hogy fél óra bilin ücsörgés után, bizony elgémberedik még a fiatalka lábacska is. Így lefújtuk a projectet. Eredményesnek értékeltem a próbálkozást annyiban, hogy hetek óta  nem lehetett bilit elővenni és követelte magának a pelust. Hevesen tiltakozott a pelustalanság ellen.
Ma megismételtük a tegnap esti naturalista játékot. Hosszabb idő után ismét jelezte, jön a pisi, gyorsan-gyorsan! Szaladtunk a biliért, ráült, drukkoltunk.... és rövid idő elteltével hallottuk a csorgááááást! Igeeeeeen! A bili-esemény megvolt! Nagy vidámság, tánc, taps, örömünnep, puszihegyek és ami ilyenkor jár a gyermeknek, minden megvolt! Este altatás közben lelkesen mondta, hogy még egyszer szeretne a bilibe pisilni. Azt hiszem, ezt a lépcsőfokot is megmásztuk. Bízom benne, hogy nem csak egyszer fog még megtörténni a dolog!

Nincsenek megjegyzések: