"Fent, fent a tömbök. Déli fényben állnak.
Az én szívemben boldogok a tárgyak."

Nemes Nagy Ágnes: Tárgyak



2010. február 16., kedd

Ennyi...


 
Ennyi fonalam van...



Ennyi hiányzik ahhoz, hogy elkészüljön a kendőm...


 
3 sor

Ennyi hiányzik ahhoz, hogy megüssön a guta......

o


Azt hiszem, ehhez nem kell sok kommentárt füznöm. :(
Napok óta a fent látható gombócot szemlélem és sorról-sorra várom, hogy mi fog belőle kibontakozni. Ez lenne életem első háromszög kendője. Úgy tűnik legalább egy hét kényszerpihenőt be kell iktatnom. Ennyi idő alatt talán megérkezik a fonalutánpótlás. Elkövettem azt a hibát, hogy két szállal kezdtem kötni a kendőt, mert egy szálasan nem boldogultam vele. Mára jól összebarátkoztunk, a fonal meg én és bele is kezdenék az egy szálas kötésbe, de egyelőre minden ihletem és ambícióm elszállt. Két napja lógott a levegőben a kérdés, hogy elég lesz-e vagy sem a fonal... kis híja volt csak. Ha nem teszem bele a bogyókat, akkor éppen elég lett volna. :( Eddig sem szimpatizáltam a nuppokkal, mert nem tetszik, ahogy kinéz, de ezek után... elkerülöm őket nagy ívben. Ezennel megnyugtathatok mindenkit, hogy a most rendelés alatt álló angol merino gyapjú fonalból 2 db bogyó nélküli kendő kijön.

Ha nem lettem volna ennyire balga, akkor az alábbi képeken most a blokkolás alatt álló kendőm lenne látható. Így azonban nem azt látjátok, hanem: a kötőtűn a fenti zöld gombócot szemléltem napok óta, ahogy már fent is említettem. Mindeközben nagyon furdalt a kíváncsiság, hogy egyáltalán látszik-e valami minta és hogyan is nézhet ki. Ezért tűvel fonalat fűztem a szemekbe (Annamari módszere, köszönet érte!) és így ki tudtam teríteni, hogy legalább ennyi örömem legyen. Hát, lássuk... öröm az ürömben...
 

  


Hááát, akad benne korrigálni való 1-2 helyen. :(

Közben egy gondolat motoszkál a fejemben. Lehet, hogy lebontom az egészet és újrakezdem egy szállal. Úgy is tele van hibával... De ez már az önkínzás határát súroná. :(


Ennyi!!!
... és most elvonulok a szomorkodni...


11 megjegyzés:

Ilona írta...

Szia Orsi!
Egyáltalán ne szomorkodj, mert igazán gyönyörű kendőt rittyentettél ide, ráadásul ez a legelső, és ahogy tudom, ez a minta elég nehéz is. Majd megjön az utánpótlás, és befejezed. Majd arra ügyelj, hogy a legutolsó sort legalább 2 mérettel nagyobb tűvel kössed le, hogy szépen ki tudjon símulni a csipkeszegély.

Melinda írta...

Óóóó, Piszke, nagyon sajnálom!:( De ne keseredj, a probléma orvosolható és az eddigi eredmény igencsak bíztató: nagyon szép lesz ez a kendő!:) Le ne bontsd!!!

Kriszti írta...

Elhiszem, hogy most szomorú vagy, de NE bontsd le. Megjön majd a fonal, és befejezed. Utána pedig ne a hibákat keresd benne, hanem nézz rá örömmel, hogy ez az első csipkekendőd.

Ildifolt írta...

Ez a kendő gyönyörű! Ha én ilyet tudnék..... (nagy sóhaj)
Addig nincs gond, míg akad utánpótlás, úgyhogy szomorkodásnak itt helye nincs! Tudod Te azt pozitívan is látni.
További sok sikert hozzá: Ildikó

Macus írta...

Jaj, Orsi, le ne bontsd!!!
Gyönyörű már most is.
Addig fogj valami másba, amivel elmolyolgatsz az utánpótlás megérkezéséig.

Mosolyrend Évi :) írta...

Ne szomorkodj mert szép!
S hamarosan jön a többi fonalka.Nem?
Utánna ráfújsz és már kész is lesz! :)

Én meg majd jövök megkukucskálni!

Ildifolt írta...

Szia Orsi!
Ha jól emlékszem, ehhez a posztodhoz írtam egy kommentet, hogy fel a fejjel, és le ne bontsd a kendőt. Lehet, hogy moderálás során törölted? Persze megtehetted, miért is ne!

Piszke írta...

Drága Compot, ha tudnád, hogy mennyire, de mennyire időhiányban szenvedek. Tudom, hogy sokan vagyunk ezzel így, de nekem valami különös hajlamom van rá, hogy ami feladat a környezetemben adódik, azt mind felvállaljam észrevétlen módon. :(
Emlékszem rá, hogy a közzétételre kattintottam, de úgy tűnik valami nem volt neki elég, mert nem jelent meg. Jártam már így mással is - sajnos. Nagy-nagy elnézést kérek, nem volt szándékos! :)

Köszönöm a kedves soraidat és a biztatást! Biztosan te is tudnál, ha szeretnéd és egy kicsit próbálgatnád. Neked a horgolás megy valami csodás módon! Lenne, mit tanulnom tőled! :)

Piszke írta...

Ilonamamzi, köszönöm a jó tanácsot, legközelebb így teszek. Mindig tanul az ember.

Melinda, köszönöm, nem teszem! Pedig komolyan gondoltam, de megjött a jobbik eszem. :)

Kriszti, igen-igen, köszi! :)

Macu, köszönöm, már belefogtam, molyolok egy Harunival.

Compot, köszi, teljesen pozitív lettem a témát illetően.

Évi, kedves vagy! Biztosan így lesz és gyere máskor is!

Lányok köszönöm az együttérzést és a bátorítást! Nem vagyok és nem is voltam szomorú, csak biztosan tudjátok, hogy ilyenkor a vége felé az izgalom a tetőfokára hág, minél kevesebb van hátra, annál inkább és akkor hirtelen ez a hidegzuhany... Már megnyugodtam és dolgozom ezerrel! ... és tanultam a dologból, ez jó!

Maris írta...

Ne, neee, ne bontsd le, mert nem fogsz újra nekiállni! A titkos hibák, amikről csak te tudsz, ezek fogják még inkább a TE KENDŐDDÉ tenni! Tudom a saját Lehmusomról, életem első kendőjéről ;-)

Amíg pedig a fonalat várod, belekezdhetsz a következőbe!!! :-D

Jutka írta...

De szép lesz! Nagy kár,:-( hogy pici fonal hiányzik hozzá, de így legalább nekem is lesz ilyen fonalam:-))