"Fent, fent a tömbök. Déli fényben állnak.
Az én szívemben boldogok a tárgyak."

Nemes Nagy Ágnes: Tárgyak



2010. február 27., szombat

Álmodtam...

néhány szépséges színt és tegnap sikerült őket megvalósítanom. Végre-végre sikerült hozzáfogni a temérdek gyapjúm egy részét megfesteni. Van benne korall, khaki, középkék, padlizsán, orgona, skarlátpiros, türkizkék és türkizzöld. Alig várom, hogy zsendüljön az erdő, akkor elindulok festőnövény-beszerző túrára. Az lesz az igazi...

Ezeknek a fonalaknak a többségét mérsékelten színátmenetesre festettem, hogy legyen egy kis játéka az alapszínnek, de igyekeztem kerülni a harsogó színeltérést. Van benne egy-két különösen kedvelt darab: a korall és khaki színátmenetes. Ennek a két színnek igen kellemes összhangját sikerült elérni - azt gondolom, valamint a málna és padlizsán is szerencsés frigyre lépett. A többi egy színnek a különböző árnyalatiban mutatkozik. No, majd teljes száradás után mutatkozik meg az igazi színük.


5 megjegyzés:

Macus írta...

Nagyon szépek lettek:

Ildifolt írta...

Nagyon jó színeket festettél.

Anice kötős blogja írta...

jól néznek ki, mi lesz belőlük?

Ilona írta...

Na Orsi! Gyönyörűek lettek!!! Gratulálok!

Piszke írta...

Köszönöm mindenkinek! Örülök, hogy tetszenek nektek is. Én teljesen oda vagyok tőlük. Azóta, hogy elkészültek, gyönyörködöm bennük. Van benne, ami megrendelésre készült, abból csak az új gazdája tudja, hogy mi lesz. Van, ami saját részre készült. Tavaszra szeretnék egy-két szép kendőt kötni belőle. Ami esetleg megmarad, azt lehet, hogy útjára indítom a Meskán, hátha valaki más is megszeretgeti. :)